Uppgradera Qln Signature

 Qln Signature kan uppgraderas genom att behålla det som är bra(det som fortfarande är ”up to date”) och byta ut eller bygga om det som kan förbättras i den befintliga konstruktionen. Anledningen till detta är en förfrågan som jag ofta har fått. Kan man göra något som förbättrar denna klassiska konstruktion?

Grundkonstruktionen är gjord 1989 och tillverkades ända till 2003. Med endast små förändringar under sin livstid.

Det fanns en tidigare variant på Qln Signature som var en uppgraderad Qln One den tillverkades under tiden 1986-1989. Samma kabinett form som One men med rundad kant framtill och hela framsidan runt elementen var klädd med filt.

1989 ersattes den av en större den Signature, den som har en gul baskon. Och det är den som avses här. Alla modeller med den gula konen kan uppgraderas, det finns 3 versioner ver 2, 3 och 4. Dom olika versionerna beskrivs här. Signature modeller.

 

Man kan få sin högtalare uppgraderad via Qln återförsäljare.

Dom finner man på:

http://qln.se/where-to-buy/

 

Med uppgraderingen görs följande:

Diskanten byts ut mot en bättre och mer förfinad design. Mer dynamisk, lägre distortion och ett utsträckt frekvens område både uppåt och neråt. Hela delnings filtret byts ut mot komponenter med bättre kvalite och lägre förluster. Den unika konstant impedans filter lösningen behålls. Terminalen byts ut till en stabilare aluminium platta med WBT kontakter. Intern kablage byts till Transparent. Även intern dämpningen modifieras.

Det är även möjligt att uppgradera basarna till senaste modell.